Unui adolescent de 17 ani care a trecut prin infecţia cu SARS-COV-2,i-au fost afectate toate organele.

Un adolescent de 17 ani care a trecut prin infecţia cu SARS-COV-2 are aproape toate organele atacate!

La ATI se află un adolescent de 17 ani din Bucureşti, care a trecut prin infecţia cu SARS-COV-2, iar acum a dezvoltat o reacţie rară: aproape toate organele i-au fost atacate.

Sindromul Inflamator Multisistemic se numește afecțiunea care atacă organismul adolescentului.

Este cel de-al doilea copil care ajunge la spitalul Victor Gomoiu din Capitală cu această reacție, după un episod de COVID. Pe scurt, virusul SARS-COV-2 a generat, în corpul lui, o inflamație extremă, care i-a afectat toate organele.

Dr. Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului Gomoiu: 

„Sunt foarte rare cazurile. Practic, el e al doilea în două săptămâni în spitalul nostru. Poate e o coincidenţă, dar din literatură de specialitate şi din ce ştim, copiii fac foarte puţin Covid şi fac forme uşoare.

Din totalul infectărilor, copiii sunt undeva la 2%, poate într-o uşoară creştere, iar dintre ei sunt foarte puţini care ajung în şoc”.

Băiatul a venit la spital cu febră și o stare generală foarte proastă. A fost internat la Terapie Intensivă și respiră doar cu ajutorul unei măști de oxigen.

Dr. Diana Ionescu: „Boala asta apare la minim două-trei săptămâni post infecţie. El este PCR negativ în momentul ăsta, dar are anticorpi de Sars-Cov-2, deci e clar că a trecut prin boală”.